Hierbij de laatste informatie over de wedstrijddag van de TVH Run Bike Run Hilversum van zondag 17 maart a.s. in en rond de wijk.

Dagindeling: De deelnemers lopen eerst 6.5 km (Spanderswoud), fietsen 20 km en sluiten af met weer een loop van 2.5 km (Spanderswoud). Startseries:

             08.30 uur Mannen Individueel Junioren, Senioren en Masters

             10.30 uur Vrouwen Individueel Junioren, Senioren en Masters + Vrouwen Teams RBR Series

             12.30 uur Mannen Teams RBR Series (A+B)

Dat betekent dat drie keer (steeds gedurende drie kwartier) de fietsers op het parcours zijn en de wegen afgesloten zijn voor overig verkeer. De laatste groep zal uiterlijk 13:30 het fietsparcours verlaten. Overigens rijden de fietsers in alle series individueel en zonder te stayeren (dus geen groepen).

Wat betekent dit voor de bewoners
De bewoners worden verzocht tussen 08.45 uur en 14.00 uur de fietsroute vrij te houden, die in beide richtingen fietsen.

Omdat in drie series wordt gestart is in de tijdvakken 9.45-10.45 uur en 11.45-12.45 uur het fietsparcours te gebruiken door bewoners. U kunt dan dus bijvoorbeeld met uw auto vertrekken of weer thuiskomen. Ook kan eventueel bezoek in die tijdvakken het fietsparcours gebruiken.

De Bussumergrintweg richting Bussum (vanaf de Bachlaan) is vanaf ’s morgens 6.00 uur tot 15.30 uur afgesloten, dus verkeer richting Bussum zal gebruik moeten maken van de route via het Mediapark.

Vriendelijk verzoek om bij het uitlaten van uw hond, voor de veiligheid van uzelf, uw hond en de deelnemers, uw hond aan te lijnen langs het parcours.

Geen auto’s parkeren op de weg
Wij verzoeken u vriendelijk geen auto’s op de weg te parkeren. Mochten wij zondagochtend vroeg een auto aantreffen die de fietsers in gevaar kan brengen, dan zullen we op zoek gaan naar de eigenaar. Dus s.v.p. eventuele auto’s op eigen terrein of in een zijstraat parkeren! Ook als u tijdens de wedstrijd (als het fietsparcours gesloten is) wilt vertrekken met de auto, is het raadzaam de auto vooraf te parkeren in een zijstraat.

Wat gebeurt er in noodgevallen?
Als politie, brandweer of ambulance ter plaatse moet zijn, zal dit altijd voorrang krijgen. Het fietsparcours wordt bewaakt door verkeersregelaars, die zorgen dat hulpdiensten een vrije en veilige doorgang krijgen.

Wat als de bewoners vragen hebben?
Op de wedstrijddag zijn op het parcours TVH vrijwilligers aanwezig om alles in goede banen te leiden. Zij zijn herkenbaar aan de gele hesjes. Op de plattegrond van het fietsparcours de posten waar onze vrijwilligers staan.