banner-uitslagen

In navolging van de Teamcompetitie Triathlon binnen de NTB is er vanaf 2016 ook een vergelijkbare competitie voor de Run Bike Run.
In 2017 zal, na een succesvol eerste jaar, de 2e editie van de Run Bike Run Series georganiseerd worden. Deze onder auspiciën van de NTB georganiseerde Series bestaan uit de volgende wedstrijden:

19 maart Hilversum TVH Run Bike Run Sprint (niet stayeren)
01 april Geel Challenge Duathlon Geel Sprint (stayeren)
07 mei Hoogerheide Run Bike Run Sprint (stayeren)
03 september Enschede RBR Series Team Relay Supersprint Time Trail
24 september Groningen Zernike RBR Groningen Sprint Team Relay
08 oktober Spijkenisse NK Run Bike Run Sprint (niet stayeren)


De gemengde competitie van afgelopen jaar is voor 2017 omgezet in een aparte mannen- (team van 4 mannen) en vrouwencompetitie (team van 3 vrouwen).

Elk deelnemend team aan de Series wordt geacht deel te nemen aan alle wedstrijden.
Het competitiereglement wordt op punten nog aangepast. Verwacht mag worden dat de aanpassingen zullen leiden tot meer eenduidigheid met het competitiereglement van de Teamcompetities Triatlon.

Teams kunnen zich tot en met 31 december 2016 inschrijven: http://www.rbrseries.nl/inschrijven

Een team kan zich inschrijven als sponsor- of als clubteam. Alle atleten dienen in het bezit te zijn van een NTB atletenlicentie, maar hoeven niet voor dezelfde vereniging uit te komen.

Aan het einde van de serie is een prijzenpot beschikbaar.

Stukje historie.
In Nederland kennen we sinds 2012 in de triathlon de Eredivisie. Na een succesvolle debuutjaar werden een 1e, 2e en 3e Divisie toegevoegd aan het competitie-aanbod. Mede door deze competitie en de media-aandacht hiervoor heeft de triathlonsport een enorme groei doorgemaakt en is de Run Bike Run Serie een logische volgende stap.

In Frankrijk kennen ze al enige jaren een duathlon competitie, waarbij tijdens sterk bezette Grand Prix wedstrijden op wereld niveau gepresteerd wordt. Sterke teams uit heel Europa nemen deel aan deze boeiende wedstrijden met veel publiek waar gestreden wordt voor podiumplaatsen.

Voor meer informatie zie: http://rbrseries.nl/inschrijven